Geen categorie

Breda’s Museum toont werk nieuwe Fotograaf des Vaderlands

0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Nieuws

In het kader van BredaPhoto presenteert Breda’s Museum werk Robin de Puy. Vandaag werd bekend dat zij de nieuwe van Fotograaf des Vaderlands is.

Het museum toont foto’s uit de serie Jan. De Puy maakte deze rondom het thema Kijk! Dit ben ik voor Fotoweek 2016. Hoe voelt het wanneer je geheugen je in de steek laat? Wanneer je niet meer weet wie of waar je bent en je de grip op de werkelijkheid verliest?

 

Robin de Puy, Jan.
Robin de Puy, Jan.

 

De oudoom van Robin de Puy heeft Alzheimer. Hij is 81 jaar oud en verhuisde in de jaren zestig naar Denemarken, waar hij woont met een Deense vrouw. De Puy omschrijft haar oom Jan Mallan als een intelligente, koppige man met een onstuitbare drang om te leven, te leren en lief te hebben. “Een man die van zijn vrouw, zijn omgeving en van het leven houdt.”

In de serie Jan legt De Puy het ziekteproces van haar oudoom vast op bijzondere wijze. Waar de verwachting heerst dat iemand steeds verder van zichzelf gaat staan, toont De Puy intieme portretten van Jan, die eigenlijk het tegenovergestelde aantonen: de ware Jan spreekt steeds sterker uit de foto’s.

Robin de Puy (1986) won in 2009 de Photo Academy Award en was genomineerd voor verscheidene fotoprijzen. Haar werk stond in tal van (inter)nationale bladen, waaronder New York magazine, Bloomberg Businessweek, ELLE, Volkskrant en LINDA. Ze woont en werkt zowel in Amsterdam als New York.

Robin de Puy, 2016 © Koos Breukel.
Robin de Puy, 2016 © Koos Breukel.

Haar fotoserie Jan is van 15 september tot en met 30 oktober 2016 te zien in Breda’s Museum tijdens de zevende editie van het internationale fotofestival BredaPhoto. Op vijftien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Breda en de wijk Belcrum exposeren gevestigde namen naast toptalenten. Thema dit jaar is YOU en gaat over de moderne participatiesamenleving. In hun werk laten de fotografen zowel de creatieve als kwetsbare kant zien van de zelfredzame mens.

BredaPhoto: YOU, 15 september t/m 30 oktober in Breda’s Museum

BredaPhoto, 15 september t/m 30 oktober in Breda

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share