Geen categorie

Mondriaanhuis genomineerd voor 2 internationale prijzen

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Het in 2017 vernieuwde Mondriaanhuis maakt kans op twee internationale prijzen. Het is genomineerd voor de Media & Technology MUSE Awards van de American Alliance of Museums. En ook is het museum finalist bij de European Design Awards 2018. Het multimediaconcept is geselecteerd in de categorie multimedia/digital installations.

Foto: Mondriaanhuis.

Bezoekers reizen in het geboortehuis van Piet Mondriaan door het leven van de eigenzinnige pionier van abstracte kunst. Ze gaan van Amersfoort naar Winterswijk en van Amsterdam via Parijs en London uiteindelijk naar New York. Ze ontdekken zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden.

De reis start met een video-installatie van Mondriaans oeuvre. Een muzikaal beeldverhaal dat de bezoekers meeneemt, via zijn vroege landschappen en de kleurrijke zeegezichten, naar zijn karakteristieke abstracte wereld.

In zijn laatste levensjaren in New York begon Mondriaan als het ware opnieuw – hij bevrijdde zich van de zwarte lijnen, en hij vond nieuwe ruimte in zijn werk. Bezoekers stappen in de zaal New York in Mondriaans droomwereld, waar zijn werk, de stad en zijn favoriete muziek in een audiovisueel spektakel samensmelten. Het multimediaconcept is ontworpen door het Utrechtse bureau Tinker imagineers.

De Amerikaanse MUSE Awards waarderen excellent werk op het gebied van multimedia in galerieën, bibliotheken, archieven en musea. Op 6 mei worden de winnaars van de bekendgemaakt in Phoenix. Paul Baltus, directeur van het Mondriaanhuis woont de uitreiking bij.

Een kleine maand later (1 tot en met 3 juni) vindt in Oslo de uitreiking van de European Design Awards plaats, tijdens het European Design Festival. Deze ontwerpprijzen zijn in 2007 in het leven geroepen ter ere en promotie van Europese ontwerpen en ontwerpers.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share