Geen categorie

Op vrijmarkt gekocht schilderij blijkt Jan Steen

0 0
Read Time:42 Second

Nieuws

Op rommelmarkten is het soms goed zaken doen. Dat bleek gisteren maar weer toen een stel tijdens een taxatiedag in Beverwijk een klein schilderij liet beoordelen dat het vorig jaar op Koningsdag op een vrijmarkt in Alkmaar had gekocht. Volgens taxateur Jeroen Zoetmulder is de maker niemand minder dan Jan Steen (1626-1679). Dat meldt RTV Noord-Holland.

De vermoedelijke Jan Steen. Foto: Houtwyck Taxaties VOF.

 

Het stel betaalde 5 euro voor  de kleine afbeelding van een vrolijke man met een pul bier in de hand. Nu het een Jan Steen blijkt, is de waarde misschien wel 20.000 euro. Waarschijnlijk is het werkje het kleinste schilderij dat de Nederlandse kunstenaar ooit maakte.

Of het schilderij inderdaad een echte Jan Steen is, moet een team van andere experts bepalen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share