Geen categorie

Al 100.000 bezoekers voor NMM

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

Het Nationaal Militair Museum (NMM) kan een succes worden genoemd. Het museum opende 11 december de deuren en ontving gisteren, na zes weken, al de honderdduizendste bezoeker. De gelukkige kreeg een ballonvaart voor twee personen in de luchtballon van de Koninklijke Luchtmacht op een nader te bepalen moment.

Handvuurwapens in de schatkamer. Foto: Anne Reitsma.


Het NMM in Soesterberg is de opvolger van het Legermuseum in Delft en die van het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg, die niet meer voldeden aan de eisen van het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Hun collecties, behalve voertuigen ook uniformen, schilderijen, oude drukwerken en gebruiksvoorwerpen, zijn te zien in het nieuwe museum.

In zes themazalen ziet de bezoeker hoe de krijgsmacht is verweven met de wereld om ons heen. Een zevende enorme zaal, het Arsenaal, biedt ruimte aan tal van grote objecten, zoals tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share