Geen categorie

Eerste museumnacht in Enschede

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second
Rijksmuseum Twenthe. Foto: Evert-Jan Pol.

Kunst, muziek, theater en lekker drankjes; dat zijn enkele ingrediënten van de allereerste museumnacht in Enschede. Meer dan tien culturele instellingen in deze Overijsselse stad openen zaterdagavond 12 oktober hun deuren.

Een van de deelnemers is Rijksmuseum Twenthe, dat een gevarieerd programma biedt. Daar kunnen bezoekers bijvoorbeeld ‘tochten’ door de krochten. Tijdens een speciale rondleiding laat een gids zien waar de kunstwerken blijven als ze niet op zaal hangen. En waar alle sokkels en andere tentoonstellingsonderdelen gemaakt worden.

Een andere, meer theatrale, rondleiding staat in het teken van Vita, die nog geen mooi plekje heeft in het museum. Ze zoekt een stukje ruimte waar ze helemaal zichzelf kan zijn, en waar ze bij de andere kunstwerken past. Misschien slaag haar zoektocht die zaterdagavond eindelijk.

In het museum komen ook andere instellingen op bezoek met een pop-uppresentatie. Museum No Hero in Delden presenteert een modeshow met creaties van de beroemde ontwerper Yves Saint Laurent. De show vindt plaat in het kader van de tentoonstelling Yves & Catherine. Une histoire d’amour.

Op de foto bij Tischbein. Foto: Evert-Jan Pol.

Studenten van Kaliber Kunstenschool komen ook langs in Rijksmuseum Twenthe. Zij vertonen hun danskunsten in de chique Gobelinzaal.

Bezoekers kunnen in het museum natuurlijk ook ‘gewoon’ de tentoonstellingen bekijken. Zoals die over de Duitse portretschilder Tischbein. Wie zich geïnspireerd voelt door alle romantiek kan zich vervolgens verkleden en laten fotograferen in een romantisch Tischbeinlandschap.

Andere deelnemende instellingen zijn onder andere De Museumfabriek, Concordia, Tubantia en het Wilminktheater. Klik hier voor het volledige programma.

Museumnacht Enschede, 12 oktober van 19 tot 3 uur op verschillende locaties in Enschede

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share