Geen categorie

Expositie Mauritshuis in Tokio best bezocht in 2012

0 0
Read Time:54 Second

Meisje met de parel van Johannes Vermeer (1632-1675) was onderdeel van de best bezochte tentoonstelling van 2012.

Een tentoonstelling in Tokio van topstukken uit het Mauritshuis was de best bezochte expositie van 2012. Dat blijkt uit een onderzoek van The Art Newspaper. De tentoonstelling in het Tokyo Metropolitan Art Museum werd dagelijks bezocht door 10.573 mensen.

De reizende expositie is het gevolg van de renovatie en uitbreiding van het Mauritshuis. Vorig jaar was een selectie van topstukken te zien in Japan en dit jaar zijn de Verenigde Staten aan de beurt.

In totaal kwamen er 758.266 bezoekers af op de Mauritshuis-expositie in Tokio. De tentoonstelling Golden Flashes in de Florentijnse Galleria degli Uffizi trok overigens iets meer bezoekers, maar deze had een langere looptijd.

De best bezochte tentoonstelling van 2011 had ook een Nederlands tintje. In dat jaar gooide een expositie over de Nederlandse grafisch kunstenaar M.C. Escher (1898-1972) in het Centro Cultural Banco do Brasil in Rio de Janeiro hoge ogen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share