Geen categorie

Preparaten Body Worlds zweven boven gebouw Damrak

0 0
Read Time:46 Second

Foto: Fotografie Groen.

Nieuws

Een 44 meter hoge torenkraan takelde afgelopen nacht containers met anatomische preparaten over het gebouw aan net Damrak 66 in Amsterdam. Via de achterzijde van het 23 meter hoge monumentale pand werden ze vervolgens naar binnen gebracht. De objecten maken deel uit van de permanente anatomietentoonstelling Body Worlds: The Happiness Project, die donderdag 16 januari opent in het in het voormalig kantoor van American Express.

Body Worlds (ook bekend onder de Duitse benaming Körperwelten) is gebaseerd op een donorprogramma van de omstreden Duitse anatoom Gunther von Hagens. Momenteel beschikt het Institute für Plastination over een wereldwijd donorbestand van meer dan 13.000 personen, onder wie zestig Nederlanders. Alle dode mensen op de tentoonstelling zijn echt.

Verantwoordelijk voor de permanente vestiging in Nederland is Peter Tabernal. Begin 2012 haalde hij al een tijdelijke Body Worlds-tentoonstelling naar zijn Amsterdam EXPO.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share