Geen categorie

MoMA breidt uit

0 0
Read Time:39 Second

Het Museum of Modern Art (MoMA) in New York gaat verbouwen en uitbreiden. Direct naast het al bestaande pand komt een nieuw tweede gebouw op de oude plek van het American Folk Art Museum. Dat meldde het museum gisteren.

Ontwerptekening voor Museum of Modern Art, gezien vanaf 53rd Street. © 2014 Diller Scofidio + Renfro.

Het ontwerp van architectenbureau Diller Scofidio + Renfro behelst ook uitbreiding naar drie verdiepingen van een aangrenzende woontoren. Daardoor beschikt het MoMA straks over 12.192 vierkante meter extra tentoonstellingsruimte. Zo komt er onder meer een nieuwe zaal – met glazen muur – voor hedendaagse kunst en optredens.

De werkzaamheden beginnen komende zomer. Het is de bedoeling dat het geheel vernieuwde museum in 2018 of 2019 wordt opgeleverd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share