Geen categorie

De werkelijkheid van Edgar Fernhout

0 0
Read Time:45 Second

Edgar Fernhout, Interieur, 1948.

Als zoon van Charley Toorop en kleinzoon van Jan Toorop werd Edgar Fernhout (1912-1974) al vroeg gestimuleerd om ook te gaan schilderen. Zijn oeuvre bestaat uit bijna 350 schilderijen. Een aanzienlijk deel daarvan is nu te zien in Museum voor Moderne Kunst Arnhem.

Ongeveer honderd werken tonen samen de ontwikkeling van de schilder uit de beroemde kunstenaarsfamilie. Aanvankelijk schilderde Fernhout, mede onder invloed van zijn moeder, realistische landschappen, stillevens en portretten. Later werden zijn schilderijen echter steeds abstracter.

De bomen, duinen, strand en zee, die zijn inspiratiebronnen vormden, waren in zijn latere werk niet meer dan een kleurenpalet. Hij was niet langer een schilder de zichtbare werkelijkheid weergaf, maar een schilder die zijn eigen werkelijkheid zichtbaar maakte.

Edgar Fernhout modernist. De sprong is nu gemaakt, t/m 14 februari 2010  in Museum voor Moderne Kunst Arnhem

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share