Geen categorie

Twee jaar cel voor bekladder Rothko

0 0
Read Time:48 Second

Foto: Tim Wright.

De man die eerder dit jaar in Tate Modern een schilderij van Mark Rothko bekladde, is in Londen veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Dat melden verschillende Britse media.

De 26-jarige Wlodzimierz Umaniec heeft bekend dat hij op 7 oktober het schilderij Black on Maroon heeft besmeurd. Met verf schreef hij er zijn naam op, gespeld als Vladimir Umanets en de woorden a potential piece of yellowism. Umaniec is medeoprichter van de artistieke beweging Yellowism.

De rechter kon niet waarderen dat hij die beweging op deze manier heeft gepromoot. Voor de beschadiging had de Rothko uit 1958 een waarde van tussen de 6,1 en 11,1 miljoen euro. Het doek is in 1969 door Rothko zelf aan Tate Modern geschonken. Volgens het museum gaat de restauratie ongeveer 200.000 pond kosten (246.913 euro) en zal die zeker twintig maanden in beslag nemen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share