Geen categorie

Ai Weiwei via Skype in het Groninger Museum

0 0
Read Time:49 Second

Ai Weiwei was even in het Groninger Museum, via Skype welteverstaan. Het is hem namelijk niet toegestaan China te verlaten. Hij sprak met journalisten naar aanleiding van de tentoonstelling Fuck Off 2, die hij mede heeft samengesteld. Volgens hem zou deze expositie onmogelijk in China kunnen worden gehouden.

Ai Weiwei via Skype.

De tentoonstelling Fuck Off 2 bevat controversiële werken van 37 jonge Chinese kunstenaars en kunstenaarsgroepen. Zij roepen met hun werken vragen op over de maatschappelijke, juridische en politieke klimaat van het huidige China. De tentoonstelling gaat over onderdrukking en de betekenis van vrijheid en artistieke vrijheid.

De tentoonstelling is een vervolg op Fuck Off, de expositie die in 2000 in Sjanghai werd gehouden door Ai Weiwei en Feng Boyi, en die na enkele dagen werd gecensureerd. De tentoonstelling is te zien tot en met 17 november 2013. Het Skype-gesprek is te zien op de site van het Groninger Museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share