Geen categorie

Musea genomineerd voor Dutch Design Awards

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

Het Rijksmuseum en Museum de Fundatie zijn genomineerd voor een Dutch Design Award. Het Rijksmuseum in de categorie Communicatie en de Fundatie in de categorie Ruimtelijk.

Museum de Fundatie in Zwolle, met de Wolk. Foto: Evert-Jan Pol.

Het Rijksmuseum heeft de nominatie te danken aan zijn nieuwe website, waarmee het volgens de selectiecommissie de standaard van museale websites verhoogt. De commissie vindt site overzichtelijk en makkelijk te navigeren. Ook vindt ze dat de site iets toevoeg aan de museumbeleving. “De websitebezoeker wordt de collectie in gezogen en uitgenodigd ermee te spelen.”

Museum de Fundatie in Zwolle werd eind mei heropend na een grondige renovatie. De nominatie kreeg het voor de opbouw, de Wolk, bekleed met driedimensionale tegels. De commissie Ruimtelijk vindt dat het project grote impact in de stad te genereren.  “De wolk heeft een ongelofelijke uitstraling.”

De Dutch Design Awards worden uitgereikt op zaterdag 19 oktober. Dit is tijdens de Dutch Design Week.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share