Geen categorie

Naar het strand met meneer Max

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Van een dagje naar het strand kunnen we in deze kou alleen maar dromen. De hoofdpersonages in het nieuwe kinderkunstboek Liebermann – De zee van meneer Max gaan er echt heen, samen met meneer Max.

Het boek van Koos Meinderts en Annette Fienieg verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling Max Liebermann – Een zomers impressionist, die 24 maart opent in Gemeentemuseum Den Haag. Daarin zijn veel zomerse werken te zien, bijvoorbeeld van zonnige terrassen en paarden op het strand.

Het kinderkunstboek gaat over Meneer Max die overal tekent en iedereen vastlegt die hij tegenkomt. Ook de meisjes van het Burgerweeshuis in Amsterdam. Hij wil een portret van een van hen maken, maar dat vindt de directrice niet goed. Hij mag wel een kostuum lenen, zodat hij een deftig meisje kan schilderen. “Nee”, zegt meneer Max. “Ik schilder mensen zoals ze zijn.”

Martha’s moeder is dood. En haar vader? “Hij is op zee’” zegt ze. De zee die ze nog nooit heeft gezien. De meisjes mogen daarom een dagje met Meneer Max mee naar het strand.

Liebermann – De zee van meneer Max is het nieuwste deel in de reeks kinderkunstboeken die Gemeentemuseum Den Haag uitgeeft in samenwerking met uitgeverij Leopold. Eerdere delen gingen over onder anderen Karel Appel, Piet Mondriaan en Wassily Kandinsky.

Liebermann – De zee van meneer Max kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de winkel van Gemeentemuseum Den Haag en bij boekhandels.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share