Geen categorie

Laat je portretteren door een tekenrobot

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Bezoekers van het Van Abbemuseum kunnen zich tijdelijk op zaal laten portretteren. Niet door een kunstenaar van vlees en bloed, maar door een tekenrobot. Alle portretten krijgen een plek in een eregalerij. Daarmee vraagt het museum aandacht voor zijn nominatie voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2019 als meest publieksvriendelijke museum van Nederland.

Kunstenaar Iris Kensmil laat zich portretteren door de robot.

De tekenrobot Human Study #1 is een creatie van Patrick Tresset (1967). Alle getekende portretten vormen samen één groot kunstwerk dat de fans van het Van Abbemuseum een gezicht geeft. Door zijn bezoekers te laten portretteren wil het Van Abbemuseum aangeven die heel belangrijk te vinden.

Kunstenaar Iris Kensmil, die dit jaar – samen met Remy Jungerman – Nederland op de Biënnale van Venetië vertegenwoordigt, liet zich als eerste portretteren. “Je wordt niet elke dag getekend door een robot, toch?!”, zegt ze daarover in het Eindhovens Dagblad.

Ook jouw portret in het museum? Kom tot en met 8 mei naar het Van Abbe. Dagelijks schetst het robotkunstwerk van Patrick Tresset zo’n dertig portretten. Timeslots worden per dag uitgegeven in het museum bij het kunstwerk.

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De culturele publieksprijs, wordt sinds 2007 jaarlijks uitgereikt in een steeds wisselende categorie. Dit jaar is dat het meest publieksvriendelijke museum. Behalve het Van Abbemuseum zijn ook Stedelijk Museum Schiedam en Museum Rotterdam genomineerd.

Tot en met 8 mei kan het publiek online stemmen. Iedereen die een stem uitbrengt, maakt kans op een vijfdaagse reis naar New York voor twee personen. Op 17 mei maakt de organisatie bekend welk museum de prijs en daarmee de 100.000 euro wint.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share