Geen categorie

Collectie Elizabeth Taylor brengt 137 miljoen op

0 0
Read Time:41 Second

De verzameling van de vorig jaar overleden actrice Elizabeth Taylor heeft in totaal 137,7 miljoen euro opgebracht. De 1817 objecten, waaronder schilderijen werden bij Christie’s op verschillende veilingen verkocht in New York en Londen.

Kees van Dongen, Promenade à cheval.

In de collectie bevonden zich 38 schilderijen. Afgelopen dinsdag werd het doek Vue de l’Asile de la Chapelle de Saint-Rémy van Vincent van Gogh afgehamerd op ruim 12 miljoen euro. En eind vorige maand bleek een recent aan Frans Hals toegeschreven schilderij goed voor 1,5 miljoen.

In de verzameling van de Hollywood-actrice bevond zich ook werk van andere grote namen, onder wie Henri de Toulouse-Lautrec, Renoir en Kees van Dongen. Van Dongens Promenade à cheval bracht ruim zeven ton op.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share