Geen categorie

Nachtwacht komt tot leven

0 0
Read Time:51 Second

Nieuws

De Nachtwacht kwam gisteren heel even tot leven in het Rijksmuseum. Topfotografe Patricia Steur fotografeerde 28 BN’ers die samen Rembrandts schuttersgezelschap vormden.

Levende Nachtwacht. Foto: Patricia Steur.

De fotoshoot vond plaats in het kader van Goed Geld Gala, dat gisteravond in het Rijksmuseum werd gehouden. Tijdens dit evenement maakten de Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij de hoogte van het geldbedrag voor de goede doelen bekend. Dit jaar is dat een recordbedrag van 396 miljoen euro.

Het portret symboliseert de grote betekenis die de drie loterijen hebben voor veel goede doelen. De bekende figuranten hebben allen hun naam verbonden aan een goed doel. Onder hen Jan Douwe Kroeske (Diabetes Fonds), Bennie Jolink (Vereniging Nederlands Cultuurlandschap), Boris Dittrich (Human Rights Watch) en Edwin van der Sar (Make-A-Wish Nederland).

De ‘levende’ Nachtwacht werd gemaakt in de Nachtwachtzaal, in het nog niet geopende deel van het Rijksmuseum. De ‘echte’ komt daar na de heropening van het Rijksmuseum weer te hangen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share