Geen categorie

Recordopbrengst veiling moderne kunst

0 0
Read Time:45 Second

Een veiling van moderne kunst bij Sotheby’s Londen heeft gisteren ruim 120 miljoen euro opgebracht. Volgens het veilinghuis is dit een recordbedrag voor een dergelijke veiling. Een van de verkochte werken was het roze portret Debbie Harry van Andy Warhol. Dit wisselde van eigenaar voor 4,1 miljoen euro.

Topstuk van de avond was het schilderij Crouching Nude van Francis Bacon (1909-1992), dat op 9,2 miljoen euro werd afgehamerd. Dit was echter geen record voor werk van deze kunstenaar. Bij de verkoop van werk van de Duitse kunstenaar Sigmar Polke (1941-2010) werden wel records gebroken.

Francis Bacon (1909-1992), Crouching Nude, 1961.

In drie korte veilingsessies bracht diens werk telkens meer op. Kopf werd verkocht voor 4,1 miljoen euro, Stadtbild II bracht vervolgens 4,5 miljoen op, waarna Dschungelhet nieuwe record op 6,3 miljoen euro zette.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share