Geen categorie

Anonieme schenker geeft Museum Boerhaave 100.000 euro

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Museum Boerhaave in Leiden heeft 100.000 euro gekregen van een anonieme schenker. Het geld is bedoeld om het museum te helpen in zijn strijd om aan sluiting te ontkomen.

Staatssecretaris Zijlstra (Cultuur) heeft de eigen inkomsteneis voor musea aangescherpt, waardoor Museum Boerhaave met terugwerkende kracht aan financiële eisen moet voldoen. Volgens het museum is dit tegen de eerder gemaakte afspraak in. Gevolg is dat het museum het komende half jaar eenmalig 700.000 euro extra aan eigen inkomsten moet verwerven. Lukt dat niet, dan dreigt sluiting per 1 januari 2013.

Onder het motto Red Boerhaave! is het museum daarom gisteren een grootscheepse inzamelingscampagne gestart. De gift van een ton ziet het museum als “daverend startschot” en als een “fantastische blijk van steun en waardering, die aangeeft dat het museum ertoe doet”.

Om aan de resterende zes ton te komen, zet Museum Boerhaave een veelheid aan acties in gang. Het museum gaat op zoek naar meer weldoeners, sponsoren en vrienden voor het leven. Ook komen er fundraising dinners en bijzondere evenementen. Via de website www.museumboerhaave.nlwordt het binnenkort mogelijk tegen betaling een museumobject te adopteren.

Zie ook: Boerhaave haalt 1 miljoen op

Zie ook: Museum Boerhaave lijkt gered

Zie ook: Veiling voor Museum Boerhaave

Zie ook: Red Museum Boerhaave

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share