Geen categorie

NAi weer open voor publiek

0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Na een jaar verbouwen, is het NAi (Nederlands Architectuurinstituut) in Rotterdam vanaf vandaag weer open voor publiek. Het museum heropent met drie tentoonstellingen.

Artistimpression van het nieuwe NAi. Beeld: A2 Studio.

De vaste tentoonstelling Stad van Nederland behandelt de vraag ‘Wat doet de stad met iemand?’ Het NAi heeft de maquettes uit zijn collectie niet op een voetstuk in een lege zaal geplaatst, maar juist in een typisch Nederlandse stad met Vinex-wijken en historische centra. ‘Bewoners’ van de Stad van Nederland geven ieder een heel eigen visie op de stad en hun ongezouten mening.

Met een spectaculaire act werd op donderdag 30 juni samen met het publiek het Nederlands Architectuurinstituut heropend. Foto: Carel van Hees.

In de tentoonstelling Dwarsdesign worden Nederlandse en Chinese design met elkaar vergeleken. Op de expositie is aandacht voor de acht meest vooraanstaande ontwerpers uit China en Nederland. Ieder van hen presenteert één project waarmee hij of zij stelling inneemt in de ontwerpwereld. De dit jaar door China gearresteerde en onlangs weer vrijgelaten kunstenaar en architect Ai Weiwei is een van hen.

Impressie expositie Stad van Nederland. Foto: NAi.

De derde expositie, Testify! gaat over het nemen van verantwoordelijkheid. Het NAi toont daarin 25 projecten waarmee de architect een rol van betekenis wil spelen bij het oplossen van maatschappelijke problemen.

Postzegelvel.

Kinderen hoeven zich niet te vervelen in het vernieuwde NAi, want speciaal voor hen is er het nieuwe DoeDek. Daar kunnen ze zelf ontwerpen en bouwen. Mara ook de expositie Stad van Nederland is interessant voor de jonge bezoeker, want die krijgt een eigen audiotour.

Om de heropening te vieren, trakteert het NAi in het eerste weekend op gratis toegang. Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli kost een bezoekje helemaal niets. En een postzegel uit de reeks Stad van Nederland geeft ook recht op vrije entree. De postzegel, gebruikt of ongebruikt, kan worden geplakt op de gratis entreekaart. Deze is te vinden op www.toekomstinbeweging.nl. De kaart geeft één persoon gratis toegang tussen 1 juli en 31 december 2011.

Testify!, t/m 13 november 2011 / Dwarsdesign, t/m 20 november 2011 / Stad van Nederland, tot 1 juli 2016, in het NAi, Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share