Geen categorie

Nog een jaar klimmen in het museum

0 0
Read Time:46 Second

Nieuws

Al achttien maanden bevindt zich in tentoonstellingsruimte K21 van Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen in Düsseldorf een bijzondere installatie. In Orbit van de Argentijnse kunstenaar Tomás Saraceno bestaat uit grote kogels en gespannen netten. Wie dat wil, mag erop klimmen. En dat gebeurt veelvuldig. Het museum heeft daarom besloten het werk nog tot eind volgend jaar te tonen.

Saraceno (1973) liet zich voor In Orbit inspireren door spinnenwebben. In samenwerking met ingenieurs, architecten en spinnenexperts realiseerde hij de installatie in drie jaar tijd. Hij gebruikt in totaal 2.500 vierkante meter aan veiligheidsnetten in drie lagen.

Volgens het museum hebben al meer dan 100.000 mensen het werk beklommen. Wie ook een poging wil wagen, moet geen hoogtevrees hebben, want de webben hangen op 25 meter hoogte.

Tomás Saraceno, In Orbit, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, K21 Ständehaus, Düsseldorf 2013, Foto: Studio Tomás Saraceno © 2013. © Kunstsammlung NRW.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share