Geen categorie

Fries Museum wint prijs voor Mata Hari-expositie

0 0
Read Time:47 Second

Het Fries Museum heeft een zilveren f@imp avicom award gewonnen in de categorie creative exhibition installation. Het museum kreeg de internationale prijs voor de sluierprojectie in de tentoonstelling Mata Hari: de mythe en het meisje.

Zaaloverzicht. Foto: Ruben van Vliet.

Deze grootste tentoonstelling ooit over het dramatische leven van Margaretha Geertruida Zelle was te zien van 14 oktober 2017 tot en met 2 maart 2018. Het meisje uit Leeuwarden groeide aan het begin van de vorige eeuw uit tot de wereldberoemde danseres Mata Hari. De expositie trok 92.781 bezoekers.

De F@IMP avicom awards werden 31 mei uitgereikt op de F@IMP 2.0. Dit internationale evenement staat in het teken van audiovisuele producties en innovatieve multimediatechnologieën in musea of andere culturele instellingen.

Het tentoonstellingsontwerp van de tentoonstelling werd ontwikkeld in samenwerking met Studio Louter en OPERA Amsterdam en viel in de smaak bij de twaalfkoppige jury.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share