Geen categorie

Verzetsmuseum Amsterdam bouwt kindermuseum

0 0
Read Time:57 Second

Foto: Verzetsmuseum Amsterdam.

Verzetsmuseum Amsterdam breidt uit met een museum speciaal voor kinderen van negen tot en met veertien jaar. Het kindermuseum komt pal naast het huidige gebouw. Door een gat te slaan in de muur waar de doorgang naar het kindermuseum gaat komen, hebben enkele kinderen gisteren het officiële startsein voor de bouw gegeven.

Het gebouw, naar een ontwerp van Hans Ruijssenaars, huisvest naast het nieuwe kindermuseum tevens kantoren, een zaal voor schoolgroepen en een werkruimte voor de vrijwillige museumdocenten. Door de uitbreiding kan het museum zijn educatieve functies beter vervullen, meer schoolgroepen ontvangen en aantrekkelijker worden voor gezinnen.

Het museum verwacht dat dankzij de uitbreiding het aantal bezoekers binnen enkele jaren zal toenemen van de huidige 60.000 tot 72.000. Het aantal leerlingen dat het museum in schoolverband bezoekt zal toenemen van 16.000 tot 22.000 per jaar.

De nieuwbouw kost 3,4 miljoen euro en daarvan is inmiddels 3 miljoen binnen dankzij diverse fondsen. De opening van het eerste kindermuseum over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland staat gepland voor april 2013.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share