Geen categorie

Overnachten bij de kunstenaar

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Altijd al willen overnachten bij een kunstenaar? Tijdens Art Rotterdam is dat mogelijk. Bezoekers van de beurs kunnen overnachten in ateliers en woonhuizen van Rotterdamse kunstenaars zoals Hester Scheurwater of Florentijn Hofman. Vooraf weet de gast niet bij wie hij of zij de nacht doorbrengt.

Foto: Art Rotterdam.

Aan Hotel Rotterdam, zoals het kunstproject heet, doen 24 kunstenaars mee. Allen hebben de overnachtingsplekken zelf ingericht. Slapen bij een kunstenaar kan al voor 40 euro.

Atelier Van Lieshout, WWI.

Op de beursvloer zelf is de New Art Section nieuw dit jaar. In de benedenruimten van de beurs presenteren vijftien jonge galeries een solopresentatie van een opkomende kunstenaar. De selectie van vijftien kunstenaars is gedaan door het Rotterdamse centrum voor beeldende kunst Witte de With. Een van de deelnemende galeries is de New Galerie uit Parijs die het aanstormende Amerikaanse kunstenaarsduo Lizzie Fitch and Ryan Trecartin presenteert. Hun sculpturen, video’s en foto’s zijn tijdens Art Rotterdam tevens bij Showroom Mama in Rotterdam te zien.

Art Rotterdam opent vandaag en duurt tot en met 12 februari. Gelijktijdig vindt ook Object Rotterdam plaats, een beurs voor eigentijds design. Daar zijn onder meer tassen te zien van Joep van Lieshout. De tassen, onder het label LIESHOUTT, verschijnen in beperkte oplage: drie modellen van maximaal tien exemplaren. De kleuren zijn grasgroen, felrood, chocoladebruin en brons. Op Art Rotterdam presenteert Van Lieshout zijn nieuwste werk WWI, een meer dan 4 meter hoog kanon van polyester, dat een apocalyptische toekomstvisie verbeeldt. Het werk is te zien in de stand van Grimm Gallery.

Art Rotterdam, t/m 12 februari in de Cruise Terminal Rotterdam, Wilhelminakade 699, Rotterdam

Object Rotterdam, t/m 12 februari in Las Palmas, LP2, Wilhelminakade 326, Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share