Geen categorie

Winnaar De Grote Suriname-fotowedstrijd

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Met Twee oude mannen voor de Fa Fa Fa Supermarkt in Lelydorp won Aad Sterrebaan De Grote Suriname-fotowedstrijd van De Nieuwe Kerk Amsterdam. De foto gaat deel uitmaken van de campagne voor De Grote Suriname-tentoonstelling. Vanaf maandag 23 december prijkt het beeld twee weken op posters in Amsterdam.

Aad Sterrebaan, Twee oude mannen voor de Fa Fa Fa Supermarkt in Lelydorp.

“De maker vertelt een ander verhaal van Suriname, een verhaal dat alle clichés ontstijgt”, aldus de jury. “Een fotostilleven waarin alle facetten van Suriname aanwezig zijn en waarin het heden en verleden elkaar ontmoeten.”

De fotowedstrijd vond plaats in het kader van De Grote Suriname-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Die had als doel persoonlijke verhalen over Suriname te ontsluiten. Van 1 augustus tot en met 15 november heeft een internationaal publiek massaal foto’s ingestuurdElke maand koos het publiek een winnaar. De foto’s van de maandwinnaars zijn bekendgemaakt op social media en hebben een speciale plek in de tentoonstelling gekregen. De foto van eindwinnaar is er straks ook te zien.

De Grote Suriname-tentoonstelling vertelt de geschiedenis van Suriname. Ze bestaat uit ruim driehonderd objecten: archeologische vondsten; historische foto’s en documenten; kledingstukken; hedendaagse kunst, film- en muziekfragmenten; sieraden en toegepaste kunst. De voorwerpen zijn afkomstig uit tientallen musea en privécollecties in Suriname en Nederland, waaronder ook het Koninklijk Huis Archief.

De Grote Suriname-tentoonstelling, t/m 2 februari 2020 in De Nieuwe Kerk Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share