Geen categorie

Foam opent nieuwe winkel

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Anouschka Blommers & Niels Schumm, portret Chloe Sevigny voor interview magazine 2000 C.

Fotografiemuseum Foam opent morgen aan de Vijzelstraat 78 in Amsterdam de winkel &Foam. Daarin verkoopt het allerlei fotografieboeken, magazines, posters, foto’s in een beperkte oplage muziek, T-shirts en tassen.

Elk kwartaal staat er in de winkel een ander thema centraal. Het eerste is Fashion&Foam. Later in het jaar volgen Music&Foam, Design&Foam en Film&Foam. Het assortiment bevat onder meer fotoboeken van modefotografen Terry Richardson, Hedi Slimane en Richard Avedon.

Foam Editions, de galerie van Foam die voortaan op de Vijzelstraat te vinden is, heeft voor Fashion&Foam werk van Anouschka Blommers & Niels Schumm en van Philippe Vogelenzang in het aanbod opgenomen. Van Blommers&Schumm zijn bijvoorbeeld een speciale editie van drie stillevens en een portret van Chloe Sevigny te koop.

Gastcurator voor dit kwartaal is Niels Klavers (hoofd Mode aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam). Hij presenteert Klavers de tentoonstelling Onder anderen …. Hij nodigde een twintigtal alumni van de Gerrit Rietveld Academie uit hiervoor een bijzonder item uit hun collectie beschikbaar te stellen. De presentatie, in de vorm van een installatie, bevat toegepaste stukken en autonome ontwerpen en geeft de visie van de modeafdeling van de Academie van de laatste twintig jaar weer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share