Geen categorie

Speelklok krijgt 250 robots Chriet Titulaer in bruikleen

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

De familie van de in 2017 overleden sterrenkundige en tv-presentator Chriet Titulaer geeft 250 robots in bruikleen aan Museum Speelklok in Utrecht. Een groot deel daarvan krijgt een plek in de tentoonstelling Robots love Music die vanaf 21 september te zien is.

Robots van Chriet Titulaer.

Titulaer (1943-2017) verzamelde robots in uiteenlopende vormen en maten door de jaren heen vanuit zijn interesse voor wetenschap, techniek en vooruitgang. Enkele daarvan figureerden in de jaren tachtig in zijn tv-programma Wondere Wereld. Nederlands beroemdste sterrenkundige liet daarin muziek spelende robots zien.

Chriet Titulaer wist als geen ander wetenschap en techniek op een bevlogen manier voor een groot publiek toegankelijk te maken en is dan ook een inspiratie voor het museum. “Titulaer zette mensen aan tot denken en dat is precies wat Museum Speelklok ook wil bereiken met de tentoonstelling over robots en muziek”, aldus Ebelin Boswinkel, hoofd presentatie en educatie.

Robots van Chriet Titulaer.

“Museum Speelklok is trots op de bijzondere aanvulling op de tentoonstelling Robots love Music, die oude en moderne muziekrobots toont en laat zien dat zij naast hersens ook een hart hebben. De robots van Titulaer passen hier perfect tussen.”

Robots love Music, 21 september 2018 t/m 3 maart 2019 in Museum Speelklok, Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share