Geen categorie

Epke Zonderland opent expositie in Dick Bruna Huis

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Turner Epke Zonderland opent op 5 maart de tentoonstelling Sport is spel – Dick Bruna in het Dick Bruna Huis in Utrecht. Op de nieuwe tentoonstelling ontdekken kinderen hoe Nijntje en haar vriendjes bewegen en sporten ze met hen mee.

De tentoonstelling op de bovenverdieping van het museum laat circa 100 originele werken van Dick Bruna zien met sport en spel als thema. Veel daarvan is nooit eerder tentoongesteld.

Illustratie van Dick-Bruna, copyright Mercis bv, 1953-2014.

Enkele sporten krijgen speciale aandacht. Dick Bruna’s werk over die sporten wordt getoond samen met filmpjes over beroemde Nederlandse topsporters. Epke Zonderland, Mark Huizinga (judo), Siem de Jong (voetbal), Ranomi Kromowidjojo (zwemmen), Marianne Vos (wielrennen) en Sven Kramer (schaatsen) vertellen daarin hoe zij als kind met hun sport zijn begonnen en wat die voor hen betekent.

Aanleiding voor de tentoonstelling zijn de Olympische Spelen in Sotsji en het WK voetbal in Brazilië, maar ook de heruitgave van het Sportboek van Dick Bruna uit 1985. Voor dit boek tekende Bruna in zijn karakteristieke stijl sporten zoals fietsen, voetbal, zwemmen en judo. De expositie in het Dick Bruna Huis  duurt van 6 maart tot en met het voorjaar van 2015.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share