Geen categorie

Museum Voorlinden vervroegt tentoonstelling Armando

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Museum Voorlinden haalt de overzichtstentoonstelling van Armando (1929-2018) enkele maanden naar voren. Die stond eerst gepland in het voorjaar van 2019 en zou in het teken staan van zijn negentigste verjaardag. In verband met Armando’s overlijden op 1 juli opent de expositie nu al op 3 november.

“We waren voornemens in 2019 met Armando zijn 90ste verjaardag te vieren”, vertelt directeur Suzanne Swarts. “Het overlijden van Armando heeft ons allen geraakt. Wij willen niet langer wachten met deze tentoonstelling die een groot eerbetoon aan de kunstenaar zal zijn. Dit is het moment om het indrukwekkende oeuvre van dit iconische multitalent te delen met het publiek.”

Armando, Der Zaun 18 – 1 – 95, olieverf op doek, Museum Voorlinden.

Armando (pseudoniem van Herman Dirk van Dodeweerd) was een van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa. Decennia lang werkte hij aan zijn zeer persoonlijke en veelzijdige beeldende en literaire oeuvre. Naast beeldend kunstenaar was hij ook schrijver, violist, acteur, journalist en film-, televisie- en theatermaker.

Het ongemakkelijk samengaan van schoonheid en kwaad, melancholie en (on)macht zijn terugkerende thema’s in Armando’s oeuvre. Voorlinden toont in samenwerking met de Armando Stichting een groot overzicht met werk vanaf de Nul-periode uit de jaren zestig tot en met zijn laatste werken. Het museum heeft zelf ruim veertig werken van de kunstenaar in de collectie.

Armando overleed op 1 juli op 88-jarige leeftijd in Potsdam in Duitsland. De overzichtstentoonstelling in Museum Voorlinden is te zien van 3 november 2018 tot en met 10 maart 2019.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share