Geen categorie

Van Gogh aan je voeten met Vans

0 0
Read Time:2 Minute, 19 Second
Vans x Van Gogh Museum-collectie.

Van Gogh aan je voeten; dat kan binnenkort met nieuwe schoenen van Vans. De schilderijen Schedel, Amandelbloesem, Zonnebloemen en een zelfportret staan centraal in een uitgebreide Vans-collectie. Die bestaat behalve uit schoenen ook uit kleding.

Een zelfportret is gebruikt voor de Authentic en een bijpassend oversized T-shirt en Schedel kreeg een nieuw leven op een Classic Slip-On, een T-shirt met lange mouwen, een hoodie en een pet. De afbeelding van een menselijke schedel van Van Gogh gaat hierop gepaard met subtiele details van het handschrift en de penseelstreken van de kunstenaar.

Meer kleurrijke vertalingen zijn afkomstig van Zonnebloemen en Amandelbloesem. In totaal schilderde hij vijf grote doeken van zonnebloemen in een vaas, met slechts drie tinten geel. Zo liet hij zien dat het mogelijk was om een voorstelling te maken met veel varianten van één kleur zonder aan zeggingskracht in te boeten.

Het schilderij Zonnebloemen is gebruikt voor het Authentic schoenmodel en wordt doorgevoerd tot het Zonnebloemen Boyfriends Tee en de Zonnebloemen Hoodie. Amandelbloesem symboliseert nieuw leven en vertegenwoordigt Van Goghs zoektocht naar sereniteit. Om het werk en de kleuren nog meer tot leven te brengen, printten de Vans-ontwerpers het schilderij van Van Gogh digitaal op het satijnen materiaal dat gebruikt is voor een bomber, pet en rugzak.

Het laatste ontwerp uit de serie is een ode aan Van Goghs tekening Oude wijngaard met boerin. Deze is subtiel geprint op de Old Skool en op een speciale Classic Slip-On in combinatie met fragmenten uit handgeschreven brieven van Vincent aan zijn broer Theo. Vans-ontwerpers gebruikten hiervoor delen uit de meer dan 700 brieven die Vincent Van Gogh naar zijn broer Theo stuurde.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Vans x Van Gogh Museum-collectie.
Vans x Van Gogh Museum-collectie.
Vans x Van Gogh Museum-collectie.

Vans werkte nauw samen met het Van Gogh Museum, dat hoopt hiermee een nieuw publiek aan te spreken. “We zijn erg blij met de Vans x Van Gogh Museum-collectie, omdat deze aansluit bij onze missie om het leven en het werk van Vincent van Gogh toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen en hen te verrijken en te inspireren”, aldus Adriaan Dönszelmann, zakelijk directeur van het Van Gogh Museum.

De Vans x Van Gogh Museum-collectie is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 3 augustus. Het Van Gogh Museum zal de winst van dit project wijden aan het behoud van de nalatenschap en de kunstverzameling van Vincent van Gogh, met als doel het werk toegankelijk te houden voor toekomstige generaties.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share