Geen categorie

De Hallen Haarlem krijgt huisdichter

0 0
Read Time:47 Second

Lucas Hirsch. Foto: Jochem Jurgens.

Nieuws

De Hallen Haarlem introduceert deze maand als eerste museum in Nederland een huisdichter. Te beginnen met de groepstentoonstelling Dread schrijft Lucas Hirsch bij elk van de komende tentoonstellingen een gedicht waarbij hij zich laat inspireren door de thema’s, werken en kunstenaars. De gedichten worden ter plekke door hem voorgedragen en daarna gepubliceerd.

Het museum ziet in de huisdichter een nieuwe manier om kunst te duiden of  te interpreteren en een nieuw publiek te interesseren voor hedendaagse beeldende kunst. De Hallen Haarlem liet zich hierbij inspireren door het Museum of Modern Art in New York, dat al langer een huisdichter heeft.

Van de hand van Lucas Hirsch (1975) verschenen er tussen 2002 en 2012 drie dichtbundels. Voor De Hallen Haarlem was hij al geen vreemde. Ter gelegenheid van Tastzin, zijn tweede dichtbundel, toonde dat museum in 2009 zijn inspiratiebronnen, zogenaamde poëtica.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share