Geen categorie

KitKat in Rijksmuseum Twenthe

0 0
Read Time:46 Second

‘Have a break, have a …. look at the KitKat painting’. Tijdelijk hangt er in Rijksmuseum Twenthe in Enschede een bijzonder schilderij. Het is afkomstig van het bekende snoepreepmerk KitKat en is geheel rood.

Het werk maakt tot en met 9 januari deel uit van de expositie Abstract USA, die nog tot en met 20 februari te zien is. Volgens museumdirecteur Lisette Pelsers sluit het doek perfect aan bij de tentoonstelling. “Het is wat het is. Je kunt ervan genieten zonder dat je diep op de emotie of het verhaal hoeft in te gaan. Ook willen we in deze tijden van bezuinigingen ook de discussie op gang brengen over de commerciële activiteiten van een museum.”

“Maar uiteindelijk is het KitKat-doek vooral een luchtige manier om even een glimlach tevoorschijn te toveren op het gezicht van onze bezoekers.” En daar slaagt het museum in, getuige het YouTube-filmpje  dat het op zijn site heeft geplaatst.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share