Geen categorie

Voor het eerst werk van Kiefer op Nederlandse veiling

0 0
Read Time:48 Second

Anselm Kiefer (1945), Marie-Antoinette, 1986.

Sotheby’s Amsterdam veilt op 17 mei Marie-Antoinette van de Duitse kunstenaar Anselm Kiefer (1945). Het werk uit 1986 is het eerste van Kiefer dat in Nederland op een veiling wordt aangeboden. Het heeft een geschatte waarde van tussen de 60.000 en 80.000 euro.

De titel verwijst naar een monumentaal werk van Kiefer, Die Frauen der Revolution, dat in 1987 door het Stedelijk Museum in Amsterdam is aangekocht. Dat bestaat uit twaalf stalen lijsten met rozen en lelies en de namen van de vrouwen aan wie Kiefer het heeft opgedragen. Dit alles op lood platen bevestigd.

Met Marie-Antoinette doelt de kunstenaar op de vrouw van Lodewijk XVI, die in 1793 onthoofd werd tijdens de Franse Revolutie. Hij gaf Marie-Antoinette als enige van Die Frauen der Revolution een roos.

Update 17 mei

Het werk is verkocht voor 96.750 euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share