Geen categorie

Een veer als toegangsbewijs Afrika Museum

0 0
Read Time:52 Second

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling Wereld vol veren krijgen bezoekers op zaterdag 20 en zondag 21 mei op vertoon van een veer gratis toegang tot het Afrika Museum. Dit hoeft geen echte veer te zijn; een sieraad of tatoeage in die vorm of een uit papier geknipt exemplaar gelden ook.

Tentoonstelling Wereld vol veren in het Afrika Museum.

Overal ter wereld dragen mensen veren. Verwerkt in kleding, hoofdbedekkingen in alle soorten en maten en als onderdeel van accessoires. In de tentoonstelling Wereld vol veren wisselt het Afrika Museum zijn verencollectie af met haute couture van hedendaagse modeontwerpers, vogels in alle soorten en maten, talrijke verhalen en interessante feiten.

Bij veren in hoofddeksels denkt menigeen als eerste aan indianentooien en die ontbreken uiteraard niet. Er zijn voorbeelden te zien van de indianenstam Plains in Amerika. Opperhoofden droegen hoofdtooien met adelaarsveren en veren van andere roofvogels als uitdrukking van bewezen moed.

Wereld vol veren, t/m 24 september in het Afrika Museum, Berg en Dal

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share