Geen categorie

Topdrukte voor heropend Groninger Museum

0 0
Read Time:43 Second

Het Groninger Museum heeft sinds de heropening op 19 december al ruim 12.000 bezoekers getrokken. Veel mensen trotseerden de slechte weersomstandigheden om tijdens de kerstvakantie het hernieuwde museum en de nieuwe tentoonstellingen te bewonderen.

Mendinitrap in het Groninger Museum. Foto: Gerhard Taatgen © Groninger Museum.

Het museum was acht maanden gesloten voor een grondige renovatie. De eerste grote tentoonstelling van het vernieuwde Groninger Museum is Het onbekende Rusland. Oriëntalistische schilderkunst 1850-1920. Deze expositie toont meer dan 100 kunstwerken uit onder meer anderen Rusland, Oezbekistan en Armenië.

Ter gelegenheid van de heropening wordt ook een groot aantal hoogtepunten uit de eigen collectie getoond. Alle verzamelgebieden van het Groninger Museum  komen daarbij aan bod. Zo zijn er belangrijke voorwerpen uit de Groninger kunst- en cultuurgeschiedenis te zien, variërend van archeologische vondsten tot portretschilderkunst.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share