Geen categorie

Gemeentemuseum maakt expositie met open inschrijving

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Stichting ArtWorlds en het Gemeentemuseum Den Haag lanceren de eerste Nederlandse tentoonstelling met open inschrijving. Dit houdt in dat iedere kunstenaar zich mag aanmelden, of ze nu gevestigd zijn, of juist beginnend. De expositie, die de naam Zomerexpo 2011 heeft meegekregen, vindt plaats van 9 juli tot en met 14 augustus in Gemeentemuseum Den Haag.

Eerder organiseerden de Royal Academy of Arts in Londen en de Canvas Collectie in België al dergelijke exposities. Het nieuwe initiatief geeft een beeld van het artistieke talent van eigen bodem. Iedereen die beeldende kunst maakt, kan deelnemen aan de voorrondes.

De voorrondes vinden plaats in maart en april in Museum Belvedere in Heerenveen, het SM’s – Stedelijk Museum in ‘s-Hertogenbosch en de Westergasfabriek in Amsterdam. De commissie jureert, zo mogelijk, zonder voorkennis van de kandidaten. De werken worden geselecteerd op basis van drie genres: landschap, stilleven of portret.

Na de eerste selectieronde is er op de website van Zomerexpo 2011 een overzicht te zien van 600 werken. Uiteindelijk worden er 250 kunstwerken gekozen die samen de tentoonstelling vormen in het Gemeentemuseum Den Haag. Er zijn drie stimuleringsprijzen verbonden aan de tentoonstelling: 10.000, 7.500 en 5.000 euro.

De twaalfkoppige jury zal bestaan uit personen uit de museumwereld, provinciale kunst- en cultuurinstellingen en uit bekende en minder bekende kunstenaars. De inschrijving is inmiddels gestart. De kosten bedragen 25 euro per kunstwerk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share