Geen categorie

Ooh, kom er eens kijken…

0 0
Read Time:44 Second

Tentoonstellingsaffiche. Foto: Bakery Institute, Zaandam.

Belangstelling voor de geschiedenis van Sinterklaas? Dan kun je nog tot en met 9 december terecht in het Bakery Institute in Zaandam. Daar is een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van dit Nederlandse fenomeen.

Aan de hand van verhalen en voorwerpen, zoals oude prenten, tekeningen en kostuums, wordt een beeld geschetst van de eeuwenoude traditie van het Sinterklaasfeest. De goedheiligman is niet alleen kindervriend, maar ook volksheld en zelfs huwelijksmakelaar, blijkt uit de tentoonstelling.

Er worden verschillende prangende vragen beantwoord: Hoe oud is Sinterklaas?; Waarom kreeg hij pas in 1850 gezelschap van een Zwarte Piet?; Wat is de relatie tussen de Sint en Santa Claus? De expositie is samengesteld door verzamelaar Wim Theunissen.

Ooh…kom er eens kijken, nog t/m 9 december in het Bakery Institute, Westzijde 174-A, Zaandam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share