Geen categorie

Meermanno haalt inkomstennorm

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Het is Museum Meermanno gelukt de eigen inkomstennorm van 400.000 euro te halen. Daardoor kan het de komende jaren blijven voortbestaan. Dat maakte het Haagse museum gisteren bekend.

Om aan de inkomsteneis van staatssecretaris Zijlstra te kunnen voldoen, heeft Meermanno, het oudste boekenmuseum ter wereld, verschillende acties op touw gezet. Onder het mom van Boek zoekt vrouw, man en bedrijf konden mensen en bedrijven een boek uit de collectie adopteren. En in samenwerking met veilinghuis Bubb Kuyper organiseerde het een benefietveiling. Een verhoging van dertig procent van het aantal bezoekers zorgde eveneens voor extra inkomsten. Ook kon het museum rekenen op diverse donaties, fondsen en andere sponsoring.

“Het is meer dan geweldig dat onze achterban ons zo fantastisch heeft gesteund”, vindt directeur Maartje de Haan. “Wij zijn ontzettend blij dat we onze concrete toekomstplannen nu in praktische beleidsplannen kunnen omzetten.” Een van die plannen is de fusie  met het Nederlands Stripmuseum en Stichting Nederlands Instituut voor het Beeldverhaal en de Boek Illustratie (NIBBI).

“De komende jaren zullen we doorgaan met acties en beleid om eigen inkomsten te verwerven. De steun van de rijksoverheid blijft echter cruciaal voor kleine en bijzondere musea die belangrijk cultureel erfgoed beheren. Het mag niet zo zijn dat er in cultureel Nederland naast de grote en meer aaibare instellingen geen plaats overblijft voor speciale cultuuroases, zoals Museum Meermanno.” Alleen musea die voldoen aan eigen inkomstennorm kunnen in de toekomst blijven rekenen op rijkssubsidie.

Zie ook: Fusieplannen Meermanno en Stripmuseum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share