Geen categorie

Brutale diefstal Picasso

0 0
Read Time:50 Second

Pablo Picasso (1881-1973), Tête de Femme, 1965, potlood op papier.

De politie van San Francisco is op zoek naar een man die gisteren op klaarlichte dag een tekening uit een kunstgalerie stal. Dit meldt de San Francisco Chronicle op zijn website.

De brutale diefstal in Weinstein Gallery vond plaats iets voor 12 uur ’s ochtends. De goedgeklede man, met donkere zonnebril, liep de galerie binnen, nam de Picasso onder zijn arm, liep naar buiten en stapte in een wachtende taxi.

De tekening, Tête de Femmeuit 1965, werd in de galerie aangeboden voor ruim 200.000 dollar (138.303 euro). Het heeft het formaat van een A4-tje, aldus de krant. Vandaar dat de dief er ongezien mee weg kon komen. Het werk was onderdeel van een verzameling die Picasso ooit aan zijn chauffeur Maurice Bresnu had gegeven. Galeriehouder Rowland Weinstein kocht de tekening eerder dit jaar op een veiling voor omgerekend 84.710 euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share