Geen categorie

Eenzaam been

0 0
Read Time:38 Second

Een reus lijkt zijn been verloren te hebben, vlak voor de entree van Kunsthal Kade in Amersfoort. Het zes meter hoge beeld van kunstenaar Henk Visch staat daar sinds 1 december. Het is een voorproefje op de grote solotentoonstelling van Visch (1950) die vanaf 28 januari in het museum te zien is.

Henk Visch, Noch Einmal, 2011, 600 cm hoog, gepatineerd brons, Courtesy: Ymere. Foto: Mike Bink.

In het been, dat de naam Noch Einmal  draagt, is tevens het hoofd van de Egyptische koningin Nefertiti te herkennen. De sculptuur is gemaakt in opdracht van woningcorporatie Ymere en verhuist na 6 mei 2012 naar zijn definitieve bestemming, de woonwijk Ripperda in Haarlem.

Zie ook: Henk Visch: niet standaard

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share