Geen categorie

Facebook haalt pagina kunstenaar offline wegens naakt

0 0
Read Time:33 Second
Gustave Courbet (1819-1877), L’origine du monde (1866).

Nieuws

Het Facebook-account van de Deense kunstenaar Frode Steinicke is enige tijd offline geweest omdat er een naakt van Gustave Courbet (1819-1877) op stond. Het schilderij L’origine du monde uit 1866 voldoet niet aan de regels van de sociale netwerksite.

Tegenover het Franse persbureau AFP liet Steinicke  weten het een ontoelaatbare censuur te vinden. Volgens hem maakt het schilderij deel uit van het Franse culturele erfgoed. Facebook verbiedt het posten van naaktbeelden echter omdat de site ook door kinderen wordt gebruikt. Inmiddels is de Facebook-pagina van Steinicke weer online, zonder naaktschilderij.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share