Geen categorie

Realistische kinderhoofden van Kiki Lamers

0 0
Read Time:52 Second

Kiki Lamers, Girls Head 3, 2009, olieverf op doek. Direct Art Collection, Nederland. Courtesy Annet Gelink Gallery, Amsterdam.

Hoofden heet de expositie van Kiki Lamers in het Centraal Museum in Utrecht en die titel spreekt voor zich. Het museum toont een aantal kinderportretten van de kunstenares. Aanleiding is de Jordaan-van Heek prijs voor Nederlandse schilderkunst die haar vorig jaar werd toegekend.

Kiki Lamers (1964) heeft als beeldend kunstenares bekendheid verworven met haar realistische portretten en figuren. Foto’s van kinderen vormen de basis van haar schilderijen. Ze vindt het kindergezicht het ideale projectievlak voor expressie omdat dit nog ongetekend is door emoties.

Behalve de portretten van Lamers zijn in dezelfde expositie ook werken te zien van Pyke Koch (1901-1991), die net als Lamers realistisch schilderde.  Het Centraal Museum wil het publiek uitdagen verbanden te leggen tussen werk uit de eigen collectie en dat van uitgenodigde kunstenaars, in dit geval Lamers.

Kiki Lamers, Hoofden, t/m 22 augustus in Centraal Museum, Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share