Geen categorie

Vrouwen op 8 maart gratis naar Nationaal Militair Museum

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

Vrouwen mogen morgen, 8 maart, gratis naar het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. Het is dan namelijk Internationale Vrouwendag. Het museum wil alle vrouwen de gelegenheid bieden kennis te maken met de wereld van de krijgsmacht en in het bijzonder de rol van vrouwen daarbinnen.

Internationale Vrouwendag staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Ook binnen de krijgsmacht speelt dit een belangrijke rol. Er zijn bijna 4.000 vrouwelijke militairen. “Ik nodig alle vrouwen van harte uit kennis te maken met het NMM en de rol van de krijgsmacht voor onze samenleving”, aldus directeur Hedwig Saam.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft het museum een route uitgestippeld waarin vrouwen de hoofdrol spelen. In het NMM staat de mens centraal. Er zijn daarom persoonlijke verhalen te beluisteren van vrouwen die zich staande houden in een mannenwereld.

Het Nationaal Militair Museum. Foto: Anne Reitsma.
Het Nationaal Militair Museum. Foto: Anne Reitsma.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share