Geen categorie

Wie is dit?

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Kamagurka, Accidentalistisch portret 5.

Een portrettist weet normaal gesproken wie hij heeft afgebeeld, maar dat geldt niet voor Kamagurka (1956). Speciaal voor de gemeente Amstelveen en het Cobramuseum maakte hij twaalf portretten waarna hij zich afvroeg of er iemand is die zich erin herkent. “Bent u dit?”

Accidentalisme noemt Kamagurka (pseudoniem voor Luc Zeebroek) deze nieuwe stroming. De naam komt van het Franse par accident, dat per ongeluk of toevallig betekent. Alle portretten staan op de speciaal voor dit project in het leven geroepen website. Wie ervan overtuigd is dat hij of zij de geportretteerde is en dit wil bewijzen, kan een webcamfoto uploaden. Diegene die op de best gelijkende foto staat, wordt officieel tot de geportretteerde uitgeroepen.

De schilderijen worden drie maanden geëxposeerd in het Cobra Museum, de affiches met de eerste inzendingen komen te hangen in de Keizer Karel Galerie (K2G). Daarna is het de bedoeling dat de expositie op tournee gaat langs drie zustersteden van Amstelveen (Obuda (voorstad Budapest), Woking (voorstad Londen) en Berlin Tempelhof (voorstad Berlijn)). Ook in die steden wordt het publiek uitgenodigd mee te doen, zodat na verloop van tijd tal van op elkaar lijkende Europeanen deel uitmaken van dit project.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share