Geen categorie

Joods Historisch Museum wint Museumprijs 2013

0 0
Read Time:56 Second

Het Joods Historisch Museum heeft dit jaar de BankGiro Loterij Museumprijs gewonnen. Het museum ontvangt een bedrag van 100.000 euro.

Het publiek dat online een stem kon uitbrengen koos overtuigend voor het Amsterdamse museum. Met iets meer dan 40 procent van de publieksstemmen versloeg het de overige genomineerden: Beeld en Geluid in Hilversum (21,76 procent); Museum de Koloniehof in Frederiksoord (19,43 procent) en Museum Dr8888 in Drachten (18,72 procent). In totaal hebben bijna 29.000 mensen via Museumprijs.nl een stem uitgebracht op hun favoriete museum.

Een vakjury selecteerde de instellingen uit 43 aanmeldingen. De eisen waaraan een museum moet voldoen verschillen elk jaar. Dit jaar keek de vakjury naar een museum ‘dat er het best in slaagt een groep of gemeenschap aan zich te binden’. Het Joods Historisch Museum won de prijs met het opzetten van de Community Joods Monument, een interactieve website waar mensen onder meer verdwenen familieleden kunnen zoeken en met elkaar kunnen discussiëren.

De Museumprijs, die wordt uitgereikt sinds 1990, geldt als de meest prestigieuze publieksprijs in de Nederlandse museumwereld. De vorige winnaar was Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share