Geen categorie

Rijksmuseum wint drie prijzen voor website

0 0
Read Time:53 Second

Het Rijksmuseum heeft afgelopen week voor zijn website drie prijzen gewonnen op de jaarlijkse internationale conferentie Museums and the Web. Het is de eerste keer dat een museum drie prijzen in de wacht sleept.

Het museum won de prijs voor meest innovatieve website, de Best of the Web Award en de publieksprijs. Het liet onder meer het MoMA en het Metropolitan Museum for Art achter zich.

Het Rijksmuseum kreeg de drie prijzen voor Rijksstudio, waar bezoekers van de website ruim 140.000 voorwerpen in hoge resolutie gratis kunnen downloaden. Daarmee kunnen ze hun eigen collectie samenstellen of zelf een nieuw kunstwerk maken. Rijksstudio is het eerste initiatief in de museumwereld dat de collectie op zo’n grote schaal toegankelijk maakt voor het publiek.

“Onze ambitie is om als museum niet alleen de kunst en geschiedenis van gisteren te delen, maar ook om de creativiteit van morgen te stimuleren”, vertelt Taco Dibbits, directeur Collecties. “Het winnen van deze prijzen is voor ons ook het bewijs dat men wereldwijd onze visie van het delen van kennis en collectie waardeert.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share