Geen categorie

Blik op Maasvlakte 2

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Gedurende anderhalf jaar zwierven de Rotterdamse kunstenaars Frans Bianchi en Harry van der Woerd over en langs Maasvlakte 2, de havenuitbreiding van Rotterdam. Hun indrukken legden ze vervolgens vast in diverse schilderijen. Het resultaat is te zien op de expositie Blik op Maasvlakte 2 in informatiecentrum FutureLand.

Werk van Frans Bianchi.

De Rotterdamse kunstenaars brachten vele uren en dagen door op het nieuwe stuk Nederland om een beeld te krijgen van de ontwikkeling van dit grote project. Ze bivakkeerden regelmatig op de veertig meter hoge radarpost en legden enkele panorama’s vast, ieder in zijn eigen stijl.

De licht figuratieve schilderijen van Harry van der Woerd (1952) en de sterk geabstraheerde landschappen van Frans Bianchi (1951) zorgen samen voor een mooi contrast. Doordat de kunstenaars werkten onder verschillende weersomstandigheden en op verschillende tijdstippen geven de schilderijen tevens een rijk geschakeerd beeld van de nieuwe Maasvlakte.

Werk van Harry van der Woerd.

Blik op Maasvlakte 2, t/m 20 november in FutureLand. Het centrum is gelegen op de rand van de huidige Maasvlakte en het nieuwe land in aanbouw. Het informatiecentrum is gratis toegankelijk en geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share