Geen categorie

Expositie Matisse succesvol

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

De tentoonstelling De Oase van Matisse, in het Stedelijk Museum is bezocht door ruim 360.000 mensen. De expositie, die tot en met gisteren duurde, was de grootste van Matisse ooit in Nederland.

Zaaloverzicht, met rechts in het midden La perruche et la sirène, uit 1952-1953. Foto: Suzanne Sanders.
Zaaloverzicht, met rechts in het midden La perruche et la sirène, uit 1952-1953. Foto: Suzanne Sanders.

 

Het Stedelijk toonde de afgelopen vier maanden een selectie topwerken van Matisse samen met werk van leermeesters, tijdgenoten en latere navolgers uit de eigen collectie. Met meer dan 215 werken (waarvan 109 van Matisse) was de presentatie een van de meest omvangrijke tentoonstellingen uit de geschiedenis van het Stedelijk Museum.

“De Oase van Matisse was extra bijzonder omdat het een vernieuwend tentoonstellingsmodel was”, aldus directeur Beatrix Ruf. “Het oeuvre van Matisse afzetten tegen onze collectie leverde niet alleen een frisse blik op ten aanzien van de collectie maar ook een bijzondere kijk op het werk van één van de meest onderzochte, getoonde en beschreven kunstenaars ter wereld.”

Zie ook: Het Stedelijk knettert van de cut-outs

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share