Geen categorie

Kunstenaar plaatst illegale stier op Beursplein

0 0
Read Time:40 Second

Nieuws

Opeens stond hij daar op het Beursplein in Amsterdam: een grote bronzen stier. De Italiaans-Amerikaanse kunstenaar Arturo Di Modica (1941) maakte het en plaatste het beeld daar afgelopen nacht. Hij had daar echter geen vergunning voor en Stadsdeel Centrum wil het daarom vandaag nog laten verwijderen.

 

De stier in New York.

 

De kunstenaar plaatste de stier als positief signaal in deze tijd van financiële crisis. De stier – klaar voor de aanval – symboliseert de strijd tegen de crisis. Een soortgelijk beeld plaatste hij in 1989 bij de New York Stock Exchange, eveneens zonder vergunning. Ook dat beeld werd weggehaald, maar na vele protesten kreeg de stier een plek in Bowling Green Park. Daar staat het tot op de dag van vandaag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share