Geen categorie

Duizend tekeningen voor het goede doel

0 0
Read Time:58 Second

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam is vanavond het toneel voor de derde editie van het evenement 1000 Drawings. Meer dan duizend tekeningen zijn daar te zien, en te koop, voor 10 euro. De opbrengst gaat naar Favela Painting, een Braziliaans project dat jonge kunstenaars helpt hun buurten door kunst nieuw leven in te blazen. 

De tekeningen op A5-formaat komen van over de hele wereld en zijn gedoneerd door zowel professionele kunstenaars als amateurs. “We ontvingen A5’jes vanuit de hele wereld”, vertelt Kim van Poelgeest, creatief directeur 1000 Drawings Amsterdam. “De eerste tekeningen kwamen dit jaar van een kunstenaar uit Tunesië. Maar we hebben ook kunstwerkjes van een schoolklas uit Oeganda. Mensen doneren blijkbaar graag hun creativiteit aan het goede doel.”

Het project 1000 Drawings is ontstaan in Johannesburg in Zuid-Afrika. Iedereen kan een tekening doneren die vervolgens voor het goede doel wordt verkocht. Inmiddels zijn er 1000 Drawings-evenementen in Dubai, Kaapstad en Amsterdam.

De deuren van de Brakke Grond  gaan vanavond om 20.00 uur open en vanaf 22.00 uur kan iedereen een tekening uitzoeken. Een toegangskaart kost tien euro, en dat is inclusief één tekening.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share