Geen categorie

Wereldtournee Mauritshuis trekt ruim 2,2 miljoen bezoekers

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

De wereldtournee van topstukken uit het Mauritshuis is gisteren afgesloten in Palazzo Fava in het Italiaanse Bologna. De reizende tentoonstelling heeft ruim 2,2 miljoen bezoekers getrokken. Op de zes tentoonstellinglocaties in Japan, Amerika en Italië overtroffen de bezoekcijfers alle verwachtingen.

Johannes Vermeer (1632-1675), Meisje met de parel, ca. 1665, collectie Mauritshuis, Den Haag.

Tijdens de verbouwing van het Haagse ging een hoogwaardige selectie van topstukken op reis. Boegbeeld van de tournee was Johannes Vermeers Meisje met de parel, dat in elke stad waar de tentoonstelling te zien was het straatbeeld vulde op posters, vlaggen en in winkels. Meesterwerken van Rembrandt, Steen, Hals en Rubens gingen ook mee.

De expositie in het Tokyo Metropolitan Art Museum was met gemiddeld 10.573 bezoekers per dag de best bezochte tentoonstelling van 2012. De succesvolle bezoekcijfers bevestigen volgens het museum nogmaals de populariteit van Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw in het buitenland.

Het Mauritshuis  in Den Haag wordt op vrijdagmiddag 27 juni na een verbouwing van twee jaar heropend door koning Willem-Alexander. Alle schilderijen zijn dan weer op hun vertrouwde plek in het Mauritshuis te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share